« Insights

Nyt CV – eller bare en finpudsning af det gamle!

Anders Jørgensen | 14.04.2020

Et CV kan have mange former og udtryk, men hvad er egentlig opskriften på det gode CV? Der findes et hav af forskellige skabeloner, som man kan læne sig op ad. Det er fint at lade sig inspirere, men det er vigtigt at du overvejer, hvordan du gør det personligt, samtidig med at du fremhæver de kvalifikationer, der henvender sig til det job, du gerne vil søge. Et CV er ikke blot en brutto-liste, men et dynamisk dokument, som afspejler dig og dine kompetencer, relateret til det job du søger.

Et CV kan have mange former og udtryk, men hvad er egentlig opskriften på det gode CV?

Der findes et hav af forskellige skabeloner, som man kan læne sig op ad. Det er fint at lade sig inspirere, men det er vigtigt at du overvejer, hvordan du gør det personligt, samtidig med at du fremhæver de kvalifikationer, der henvender sig til det job, du gerne vil søge. Et CV er ikke blot en brutto-liste, men et dynamisk dokument, som afspejling af dig i forhold til den konkrete stilling og virksomhed, som du søger hos. Gør derfor dig selv den tjeneste, at tilpasse dit CV hver gang du søger en ny stilling.

Inden du starter, så tænk over det udtryk dit cv skal have, og at det skal være rart for modtageren at læse det. Lav god plads mellem de forskellige afsnit, skriv i en ordentlig skrift størrelse og lav det hellere en halv side længere, så det ser overskueligt ud. Undgå at mase det hele tæt sammen, så det giver et rodet udtryk.

Lad dig inspirere af People Executives bud på at udforme et CV.

1. Den praktisk information

Alt efter hvordan du vælger dit layout, så hav information som navn, adresse, by, mobilnummer, e-mail og privat status i starten af dit CV. Evt. som en kolonne i siden. På den måde bliver læseren hurtigt oplyst om, hvem det er de møder i CV’et. Er det så også nødvendigt at sætte et billede på CV’et? Et billede er en god måde at sætte ansigt på personen bag CV’et og det er ofte nemmere at huske et CV med billede på. Brug gerne et nutidigt billede, hvor du er alene, evt. hvid baggrund og undgå at bruge et kækt sommerferiebillede. Men husk, at det er kvalifikationer, vi ansætter ud fra.

2. Præsenter dig selv

Skriv en kort indledning på 6-10 linjer, hvor du både beskriver dine faglige og personlige kompetencer. Det er din mulighed for at give en smagsprøve på hvilke kompetencer du besidder, hvilken erfaring du kommer med, og hvilke resultater du har opnået i forhold til det job du søger. Læg vægt på de kompetencer, som matcher direkte ind i den beskrevne stilling og brug gerne nogle af de samme keywords, som i stillingsopslaget, hvis de også er på din kompetence liste. Fokuser også på hvilke af dine personlige kompetencer, som vil være en styrke i den pågældende stilling.

3. Erhvervserfaring

Når du skal fortælle om din erhvervserfaring, så gør det kort, men relevant. Start med den seneste virksomhed du har arbejdet for og gå tilbage derfra. Skriv virksomhedens navn, din titel eller funktion og hvornår fra og til du har arbejdet der. List derefter i punktform dine centrale opgaver og resultater og fokuser på det, som matcher ind i den stilling, som du søger. Huske at der også skal være noget at fortælle til en samtale, så der er ingen grund til at skrive for meget tekst, så længe du får det essentielle frem.

4. Vær ærlig

Som recruiter eller headhunter er vi interesseret i at lære dig at kende. Det er derfor vigtigt, at du er 100 % ærlig i dit CV. Er du fratrådt en stilling eller blevet opsagt, så gør opmærksom på det og skriv kort begrundelsen – det er ikke noget der diskvalificerer dig. Der er ingen grund til at fylde tommer huller ud i CV’et med kreative stillinger.

5. Uddannelse, kurser, IT-kompetencer og sprog

Skriv din uddannelse og eventuelle efteruddannelser eller kurser i punktform. Start igen med den seneste og gå tilbage derfra. Der er meget forskel på, hvor afgørende IT-kompetencer og sprog er for den stilling du søger. Ikke desto mindre er det vigtigt at nævne, hvilke programmer du har arbejdet i og har kendskab til. Ligeledes hvilke sprog du behersker, og om du er vant til at bruge dem i dit daglige virke.

6. Vi ansætter det hele menneske

Så skriv derfor kort om hvem du er, når du ikke er på arbejde. Du kan bl.a. beskrive din familie, fritidsinteresser eller frivillige aktiviteter. Det hele er med til at definere dig som person og kommende medarbejder.

Kontakt os gerne, hvis du vil høre hvordan vi konkret kan hjælpe dig videre i din karriere. 

Insights