« Insights

Digitalisering i rekruttering

Anders Jørgensen | 29.04.2020

Coronavirus har uden tvivl accelereret en række digitale transformationer i forskellige brancher. Rekrutteringsbranchen bør ikke være nogen undtagelse! People Executive har digitaliseret brugen af cases i rekrutterings- og assessment sammenhænge.

Post-Corona vil sætte standarden for en ”new normal”, som er mere digital end nogensinde før.

Selvom vi forhåbentlig snart vender tilbage til en mere ”normal” hverdag, har vi også en tro på, at nogle af de ændrede købs- og interaktionsvaner, vi har set den seneste tid, vil være varige. Vi tror på en post-corona tid, som vil sætte standarden for en ”new normal”, hvor business IKKE bare per default er as usual. Ganske enkelt fordi flere vil orientere sig mere digitalt, mobilt og online end tidligere. Det kalder på, at langt de fleste brancher allerede nu er i færd med at tænke - eller gentænke - sin digitale strategi. I hvert fald, hvis man vil være med på det fremtidige vinderhold! En påstand, der understøttes af en række artikler bragt i Børsen i uge 17, hvor blandt andet Boston Consulting Group (BCG) bragte 5 centrale findings fra deres analyse af de virksomheder, der klarede sig bedst i perioden 2008-2019. Casen, der refereres til, er historien om Coloplast, der netop var en af de vinder virksomheder, som på en global skala klarede sig bedst. Og en helt central strategisk løftestang, der medvirkede hertil, var en accelereret digital strategi, der blandt andet bestod af en ny online salgskanal.

Digitalisering, som strategisk løftestang for succesfulde ansættelser baseret på optimal assessment.

Hos People Executive vil vi være med til at sætte en standard i branchen – og være med til at påvirke ”new normal” efter Corona. Ganske enkelt fordi vi mener, at vi med øget digitaliseringstiltag og digitale services kan medvirke til at gøre en noget konservativ og tilknappet branche meget mere transparent til gavn for alle kunder til vores services. Og hvor vi tvinges til at være skarpe på vores respektive value propositions og hvordan vi med vores search- og rekrutteringsservices, kan gøre en positiv forskel for vores kunders forretninger. Lad det dermed være værditilførslen, der bliver det afgørende tilvalgsparameter frem for fx name dropping, antal år i markedet eller omfanget af CV bank, navne i kartoteket, alternativt loge-lignende netværk også kendt som ”gammelmandsnetværk”, hvor de samme kandidater trækkes op af hatten gang på gang. Hos os i People Executive har vi netop accelereret et af vores digitale spor; digitalisering af brugen af cases i rekrutteringssammenhænge, som effektivt og objektivt assessment- og udvælgelsesværktøj i valget af den bedst præsterende kandidat til jobbet.

Vi har digitaliseret brugen af cases i rekrutteringssammenhænge

Vi har digitaliseret brugen af cases i vores rekrutteringsprocesser og processen bliver dermed en yderligere service i vores modulære rekrutteringsløsninger, der kan justeres det konkrete og unikke forretningsbehov og kontekst. Digitale cases, som vurderingsværktøj, gennemføres i samarbejde med Casefair, en strategisk samarbejdspartner indenfor HR Analytics, og det har gjort os endnu bedre i stand til at understøtte vores kunder med rådgivning om ansættelser.

Fordelene ved digitale cases er blandt andet:

  • Et validt dialogværktøj, der hjælper ledere lokalt og globalt med at skabe relevante og strukturerede samtaler fordi det hele kan foregå online
  • Mere diversitet med relevante, objektive og ensartede bedømmelser med afsæt i virksomhedens egne praksisnære og jobkritiske succesfaktorer
  • Gør det muligt at vurdere utraditionelle kandidater og finde skjulte talenter
  • Bedre og mere professionelle kandidatoplevelser, ved at give kandidaterne optimalt indblik i rollen og dens succeskriterier og vurdere dem på relevante kriterier og praktiske evner

Dermed understøtter dette tiltag klart People Executives fokus på kandidatoplevelsen, som afgørende løftestang for succesfulde ansættelser men også kundens employer brand og fremtidige tiltrækningsevne.

Kontakt os for at høre nærmere og hvordan vi kan understøtte din forretning!

Insights